Rear Extension Downend Bristol

Single storey rear extension provided an additional dining area to the property and was constructed using matching face brickwork.

This detached property in Downend, Bristol was extended to the rear providing an open plan kitchen dining area. The extension was constructed in face brickwork matching the existing property finishes as closely as possible for a seamless transition from the existing to the new build. 

The client wished to gain as much natural daylight within the new extension as possible and wished to have good views of the garden. 

We designed the extension incorporating a hip end roof with vaulted internal ceiling allowing natural daylight to be cast from the Velux installations above. The lowered window sills allowed better views of the rear garden and increased the natural light within the area.

What the customer said...

Mr and Mrs Jones, Bromley Heath

C & A Johnson undertook the loft conversion for us in 2017.

From first instruction to completion our experience was excellent.

During the design stage Simon explained everything clearly and advised on the best options for the space. During the build all of the team were professional and took great care to minimise the disruption and also to provide a high quality finish.

This was supplemented by project management from Tyrone who provided regular site walk arounds, therefore allowing us to make key decisions on fittings etc in an informed way as we could see the build progressing. Overall we are very happy with the final outcome and would not hesitate in recommending C & A Johnson.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu